Mijn portefeuilles zijn Groen, Openbare Ruimte en Economie. Hier vind je een lijst van wat ik gedaan en bereikt heb. De eerste dingen staan onderaan, de meest recente bovenaan. Je kunt af en toe terugkomen om te zien wat ik nu weer gedaan heb. Of natuurlijk je abonneren op de nieuwsbrief (onderaan deze pagina).
Donderdag 17 oktober. Tijdens de begrotingsbehandleing pleit ik onder meer voor het tegengaan van lichthinder. Mens en dier hebben last van onnodig brandende reclameverlichting. Wethouder de Rijk beaamde dit: er moet meer gehandhaafd worden op lichthinder en op illegale lichtreclame door bedrijven.
Daarnaast bepleit ik dat meer groene (kennis-)instituten naar utrecht gehaald moeten worden. Dat trekt ook weer groene bedrijven aan. PvdA en D66 vallen me daarin bij. Deze discussie zetten we nog voort!
En tenslotte pleit ik voor regelluwe zones om duurzame bedrijven de mogelijkheid te geven nevenactiviteiten te ontplooien en meer samen te werken. reggelluw betekent niet dat alles mag, wel dat we in overleg met de buurt iets meer kijken naar de mogelijkheden voor duurzame ondernemingen.
Donderdag 10 oktober. Mijn eerste commissievergadering. Ik heb de toekomst van de recreatieschappen geagendeerd: de provincie wil 'meer regie' en wil ook dat recreatiegebieden meer hun eigen broek ophouden. Dus meer ondernemersschap: grootschaliger recreatie, vastgoed en dergelijke. Ik betwijfel of recreatiegebieden voor meer dan 1/3 hun eigen kosten kunnen dekken, en introduceer de term "verpretpark-isering". Waar anderen massaal op reageren. Recreatiegebieden moeten zo veel mogelijk vrij toegankelijk blijven.
Maandag 30 september: na weken overleg met de bijenvereniging, ecologen, en andere bijendeskundigen heb ik (samen met Eiko Smid, CDA) bij het college een aantal maatregelen bepleit om van Utrecht een bij-vriendelijke stad te maken. En nu wachten op een toezegging van de wethouder.
http://www.brechtje.nl/nieuws/utrecht-bijenstad
Vrijdag 27 september: Een hond verdrinkt in de singel. Hij kan niet meer op de kant komen: de beschoeiing is te hoog. En wat deze hond gebeurt, kan natuurlijk ook andere dieren gebeuren - ook watervogels zoals jonge eendjes en amfibieen. Daarom stel ik vragen: hopelijk gaat de gemeente opnieuw het gesprek aan met het hoogheemraadsschap dat de beschoeiing aanlegde en komt er gauw een oplossing.
Donderdag 12 september: toezegging Burgemeester over wilde dieren in het circus. Samen met de SP stelde ik meteen al vragen aan de Burgemeester over Circus Belly Wien, dat in het Griftpark stond. Het circus kent een lange geschiedenis van incidenten. dat had de gemeente wel beter kunnen checken. De burgemeester zei toe dit voortaan ook te doen. Koud een uur in de raad had ik mijn eerste toezegging binnen.
Donderdag 12 september 2013: Inzwering. Vandaag heb ik de eed afgelegd. 'Waarom de eed?', zullen sommige GroenLinksers zich afvragen. Dat heeft minder te maken met een al dan niet religieuze levenshouding (dat vind ik namelijk een persoonlijke zaak, al ben ik wel lid van de Linker Wang). Ik heb de eed afgelegd, simpelweg omdat ik de functie van raadslid en volksvertegenwoordiger heel serieus neem.
Maandag 19 augustus: Vragen Broodfiets Samen met Pepijn Zwanenberg heb ik vragen gesteld over de Broodfiets en Kamilla's Keuze, twee mobiele initiatieven in het Stationsgebied. Ze worden keer op keer weggestuurd door stadswachten, omdat ze langer dan tien minuten op dezelfde plek staan. De Broodfiets verzorgt 's ochtends vers, streekgebonden ontbijt aan forenzen op het station en Kamilla’s Keuze biedt 's avonds ingrediënten en recepten voor de avondmaaltijd aan. GroenLinks is blij met deze innovatieve concepten die op een creatieve manier lokaal, gezond en duurzaam voedsel aan de man willen brengen. We vroegen of het College bereid was om, samen met de initiatiefnemers van de Broodfiets en Kamilla’s Keuze, uit te zoeken wat mogelijk is om initiatieven als deze de ruimte te geven. Omdat ik nog niet beedigd was als raadslid, heeft Pepijn de vragen natuurlijk ingediend.