Economie

Heb je ooit het gevoel gehad: dit moet anders en ik ga daar iets aan doen? Ik ook. De net-afgestudeerde dochter van een vriendin, die denkt dat het niet zal lukken om een baan te vinden, haar leven op te bouwen. De vriend die wakker ligt van de gedachte ontslagen te worden. Mensen die bang zijn waardeloos te worden, alleen omdat ze misschien even niet in het economisch plaatje passen.

Steeds meer mensen denken dat de crisis niet zo maar overgaat, dat we echt een omslag moeten maken. En daar werk ik aan: een stad waar ruimte is. Ruimte om een bedrijf te beginnen, ideeën te bedenken, om van fouten te leren. Ruimte om de omslag te maken naar een duurzame en creatieve economie.

En dan zie je verandering. De meiden die zich inzetten voor nieuw gebruik van een oud industrieterrein: ze investeren in hun idealen. De mensen die een buurtmoestuin aanleggen, de vrouw die biologische- en streekproducten verkoopt vanaf de bakfiets. Ze doen wat voor henzelf èn voor anderen belangrijk is. Ze zijn niet meer bang, ze zijn waardevol.

De echte veranderingen bereiken we met veel mensen samen. Maar in de politiek kun je ze mogelijk maken. Ik ben nog niet eens beëdigd, nu ik dit schrijf, maar ik ben al weken met anderen plannen aan het maken: de groene, bijen-vriendelijke stad, de ruimere afzetmarkt voor biologische producten, de ruimte voor ZZP-ers, regelluwe zones, crowd-funding voor groene initiatieven. “Ga je mee, de wereld veranderen?”(Loesje)

 

User login

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.