Utrecht

Ik woon nu 33 jaar met veel plezier in Utrecht. Ik ben hier op mijn zestiende gekomen en altijd gebleven: geen andere stad voor mij, hier voel ik me thuis. De historie, de dynamiek, de humor en directheid, het vele groen in en om de stad, maken de stad gewoon ontzettend fijn om te wonen en te zijn.

Utrecht is een economisch sterke stad: voor de tweede keer op rij is Utrecht uitgeroepen tot meest concurrerende regio in Europa. Dat komt niet alleen door de centrale positie. Er zijn een nog een aantal zaken die belangrijk zijn voor bedrijven om zich te vestigen. En op al die factoren scoort Utrecht uitstekend: de aanwezigheid van universiteiten en hogescholen, het culturele klimaat, de vele voorzieningen, de nabijheid van natuur- en recreatiegebieden, het vele groen in de stad.

Als GroenLinks willen we niets meer of minder dan de omslag maken naar een duurzame economie. Gewoon omdat het nodig is. Zo ook in Utrecht. Ik geniet van slimme initiatieven zoals Kamilla's Keuze, waar ik als ik thuis kom van mijn werk, tussen station en fietsenstalling in twee minuten de boodschappen voor een altijd weer lekker avondmaal kan halen: biologisch, met een receptje erbij en altijd lekker. Dat is nou slim bedacht! Er is een enorme dynamiek onder innovatieve, duurzame en creatieve bedrijven in Utrecht en ik wil dat soort initiatieven te ondersteunen waar ik maar kan.

Tegelijkertijd is Utrecht een heel groene stad met veel historie. Ik houd ervan om op zaterdag of zondag heel vroeg in de ochtend wandelingen te maken in de stad (favoriet: starten langs de Minstroom, wandelen via Sonneborgh, de Nieuwe Gracht, Janskerkhof met als bonus zaterdag de plantenmarkt, dan via de Teelingstraat en de Oudegracht (zondagmiddag soms de Streekmarkt) en het Hartlooper-complex weer terug). Ik zet me in om de stad nog groener te maken, met nog mooiere pleinen en straten om te wandelen, te flaneren, koffie te drinken en te genieten.

 

User login

 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.